Treceți la conținutul principal

Reciclam - Cutii de servetele

 Stii cutiile astea de servetele? 


Ei bine, noi am realizat un robot cu ele 😊 Ne-am tot gandit la ce sa le folosim, deoarece dupa ce se goleau de servetele, le aruncam si parca nu-mi era totuna. Spre surprinderea mea, am avut ajutor din partea pustiului, pe tot parcursul acestui mic proiect. Am gasit impreuna un loc special in care am depozitat cutiile goale si am facut o lista cu obiectele necesare pentru construirea robotului. Am strans in total 9 cutii goale pe care le-am reciclat si transformat, aducandu-le la viata cu ajutorul robotului Bipo-Rop (numele primit de la baiatul meu). 

Asadar, lista noastra a fost urmatoarea:

9 cutii de servetele

Papion

Staniol

Banda neagra pentru curea

Pistol cu silicon cald

Accesorii pentru botoane, ochi

Autocolante

Carioca

Lipici

Foarfeca

O bucata de rola din carton pentru gat (de la rola de servetele, e mai groasa, stabila)

Am aranjat cutiile intre ele exact ca in poza: 

Si le-am lipit cu lipici simplu. Doar partile de cutii taiate le-am lipit cu silicon cald. Pentru gat, am decupat baza capului si partea de sus a corpului in forma de cerc, lipind apoi rola cu silicon cald. Am imbracat robotul in staniol, lipind cu lipici. Accesoriile de plastic au fost lipite cu silicon cald. 
Unde am folosit siliconul cald, am lipit eu, in schimb, pe copil l-am rugat sa ma ajute la pozitionarea accesoriilor. Am desenat cu carioca nasturii, degetele de la maini, ochii (dopuri de sticla de apa de la bidoane de 5L).
La scurt timp dupa terminarea proiectului, robotul a primit nume, voce robotica (imitata de mine), sarcini si jocuri care mai de care mai interesante.

Distractie robotizata! :)

Atentie!
Catre parinti: Te rog, ocupa-te tu de sarcinile periculoase precum: lipirea cu silicon cald, decupare si orice altceva ti se pare ca este periculos (din acest proiect) pentru copil.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fel principal: Spaghete pictate

     Intr-o zi mi-a venit o idee... cu spaghete. Asa ca m-am pus pe treaba. Inainte de toate, i-am povestit micului curios, despre copaci. I-am detaliat faptul ca au frunzele verzi si trunchiul maro. I-am spus ca toamna frunzele isi schimba culoarea in galben, portocaliu, maro si cad pe pamant. Apoi mi-am invitat copilul sa ma ajute si a fost foarte incantat. Am ”cules” impreuna ingredientele pentru aceasta activitate. Aveti nevoie de: O discutie despre copaci :) Acuarele 1 pensula Pahar cu apa Spaghete si spirale O foaie (de preferat mai mare A3) Pistol cu silicon cald (mami/tati o sa lipeasca spaghetele) sau banda dulba adeziva      Pe mine m-a ajutat pistolul cu silicon, deoarece am lipit spaghetele doar la capete, iar spiralele la mijloc. Am facut, dupa cum se vede, un peisaj cu copaci, la cererea micului sef. Dupa ce am lipit pastele, l-am lasat sa le picteze dupa bunul plac, pentru a vedea ce a retinut din discutia despre copaci.  Distractie fain...

Vanatoarea de comori

Stiai ca, in alte tari exista o traditie pentru cautarea oualor de Paste? Da, stiu ca vine Craciunul, insa nu despre asta e vorba. Ci despre idee in sine. Cautarea de comori, sau mai palpitant ”Vanatoarea de comori”.  Aveti nevoie de: O foaie de hartie Un creion Fructe si dulciuri Activitatea poate avea: intre 2 si 4 jucatori + un adult conducator al jocului Acest joc functioneaza pe acelasi principiu, insa are ceva in plus. O harta! Parintii trebuie sa pregateasca o harta (exemplu in poza) cu indicii, poate chiar numar de pasi si multe zone marcate cu X unde se pot ascunde dulciuri sau fructe, fie in casa, fie in gradina/curte. Trasarea unui plan pentru gasirea comorii este indicat tocmai pentru a nu cauta la intamplare, prin toata casa. Astfel, copilul isi antreneaza memoria, viziunea in spatiu, citirea unei harti, concentrarea si imaginatia. Cu cat terenul de joaca este mai mare, cu atat pot fi mai multe comori, insemnand ca este mai dificil.  Cum se poate desfasura aceast...

Imbogatirea vocabularului

Noua ne place tare mult acest joc. Ne-am gandit sa il impartasim cu voi, pentru ca e distractiv si pe langa asta, ajuta la dezvoltarea vocabularului, a imaginatiei si de asemenea, contribuie la rostirea corecta a cuvintelor. Se numeste: ”Jocul cuvintelor” si se joaca asa:  E nevoie de cel putin 2 jucatori, daca nu, chiar intreaga familie. Trebuie ca fiecare jucator, pe rand, sa spuna cuvinte ce rimeaza intre ele. La inceput, copilul poate va inventa cuvinte, asa cum a facut al meu, dar important e sa inteleaga notiunea de rima (adica terminatia cuvintelor sa fie la fel) si sa-si dezvolte imaginatia. Pe parcurs, inregistreaza cuvinte de la adulti si le va spune si el/ea. Exemple: Balaur, dinozaur, taur, centaur. Carte, parte, arte, imparte, departe, pasapoarte Floare, culoare, valoare, amploare, sarbatoare Masina, rasina, tulpina, sina, straina Casa, masa, carcasa, coasa, terasa Spor in gasirea rimelor :) Activitate pentru 3ani+