Stiai ca, in alte tari exista o traditie pentru cautarea oualor de Paste? Da, stiu ca vine Craciunul, insa nu despre asta e vorba. Ci despre idee in sine. Cautarea de comori, sau mai palpitant ”Vanatoarea de comori”.
Aveti nevoie de:
O foaie de hartie
Un creion
Fructe si dulciuri
Activitatea poate avea: intre 2 si 4 jucatori + un adult conducator al jocului
Acest joc functioneaza pe acelasi principiu, insa are ceva in plus. O harta!
Parintii trebuie sa pregateasca o harta (exemplu in poza) cu indicii, poate chiar numar de pasi si multe zone marcate cu X unde se pot ascunde dulciuri sau fructe, fie in casa, fie in gradina/curte. Trasarea unui plan pentru gasirea comorii este indicat tocmai pentru a nu cauta la intamplare, prin toata casa. Astfel, copilul isi antreneaza memoria, viziunea in spatiu, citirea unei harti, concentrarea si imaginatia. Cu cat terenul de joaca este mai mare, cu atat pot fi mai multe comori, insemnand ca este mai dificil.
Cum se poate desfasura aceasta activitate in functie de varsta:
De la 3 ani se indica plan harta pentru o camera si se ofera harta pentru a o consulta cand e nevoie
De la 4 ani se poate lucra pe un plan mai extins (2 camere+) si se ofera harta pentru a o consulta cand e nevoie, sugerandu-i micutului sa tina minte care sunt urmatoarele doua indicii de pe harta.
De la 5 ani se poate lucra astfel: Plan extins pentru harta. Se priveste planul timp de un minut si se memoreaza cat mai multe ascunzatori, apoi un adult da startul: ”3,2,1...Start!”. Harta ramane la locul de start si se poate reveni de maxim 3 ori pentru a consulta, cu acordul adultului.
De la 6 ani se poate juca ca si pentru 5 ani, cu exceptia revenirii asupra hartii o singura data, pentru a o consulta, bineinteles, tot cu acordul adultului.
Jocul se termina atunci cand s-au gasit toate comorile. Fiecare jucator are dreptul de a manca comorile gasite.
Exemplu Harta
Comentarii
Trimiteți un comentariu